23948sdkhjf

Forening: Gigtmedicin skal på recept

Gigtmedicin er ikke ufarligt, lyder det fra Gigtforeningens direktør.
Danskernes forbrug af stærk håndkøbsmedicin, der indeholder Ibuprofen, er steget med 78 procent på ti år, skriver dagbladet Politiken lørdag. Ibuprofen tilhører gruppen af NSAID’er – i daglig tale gigtmedicin.

"Vi ved, at mange mennesker har et afslappet forhold til håndkøbsmedicin, og snupper en pille, når det gør ondt. Og vi ved, at gigtmedicin – NSAID – så er blandt favoritterne. Men gigtmedicin er ikke ufarligt. F.eks. så øger NSAID-præparaterne risikoen for mavesår, maveblødninger og blodpropper betydeligt. Derfor vil det være sund fornuft, hvis det kun kan købes på recept", siger Gigtforeningens direktør, Lene Witte.

Stærk medicin med alvorlige bivirkninger

Om kort tid træder nye regler i kraft, så f.eks. NSAID’er kun kan købes i små pakninger i håndkøb. Men det løser ikke problemet, mener Gigtforeningens direktør:

"Enhver kan gå ind i fem forskellige butikker og købe fem små pakninger, og så er vi lige vidt. Det afgørende er, at man ved, at det er stærk medicin med alvorlige bivirkninger. Det vil lægen gøre opmærksom på, hvis produktet er på recept, og lægen vil samtidig opveje virkning med bivirkning"; fastslår Lene Witte.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063