23948sdkhjf

Kun med kondom

I Høje-Taastrup Kommune bakker uddannelser og institutioner op om den landsdækkende kampagne ’Kun med Kondom’ ved at bidrage til oplysning og gøre kondomer tilgængelige.
Ifølge Sundhedsstyrelsen har 16 procent af landets unge mænd og hele 31 procent af de unge kvinder svært ved at foreslå partneren at bruge kondom. Og derfor får de det sjældent gjort.

I Høje-Taastrup Kommune er resultatet bl.a., at 18 ud af 1000 unge mellem 15 og 29 år bliver smittet med klamydia. Det er lidt færre end landsgennemsnittet. Formand for kommunens Social- og Sundhedsudvalg Frederik A. Hansen er alligevel ked af tallene.

"Alt for mange unge bliver fortsat smittet med sexsygdomme som klamydia. Det er derfor rigtig vigtigt at så mange som muligt bakker op om kampagnen. Vi skal blive ved med at tale med de unge om sikker sex," siger han.

I Høje-Taastrup har Produktionsskolen, Hedehushallen, Taastrup Idrætscenter, Natteravnene, Want2Bowl, Fitnessworld og 7-Eleven i år meldt sig under kampagnens faner sammen med Linie 10, Gymnasiet, Sundhedsplejen og bibliotekerne.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.065