23948sdkhjf

Kvinder søger langt hyppigere psykologhjælp end mænd

Forskellen på mænd og kvinder kommer i høj grad til udtryk i, hvor ofte de besøger en psykolog.
Enten har kvinder det psykisk dårligere end mænd. Eller også søger mænd bare ikke hjælp hos psykologen, når de har det dårligt.

Nye tal fra Danske Regioner viser imidlertid, at kvinder får næsten tre gange så mange henvisninger til en psykolog fra deres praktiserende læge, end mænd gør, skriver Information.

Fra juli til december 2012 var der 37.523 kvinder, der fik en psykologhenvisning, mens antallet af mænd var 13.011.

- Mænd er meget mindre tilbøjelige til at bruge en psykolog. Det gælder alle former for psykologhjælp, siger Svend Aage Madsen, chefpsykolog ved Rigshospitalet, til Information.

Han forklarer, at undersøgelser i befolkningen indikerer, at mænd har et lige så stort behov for en psykolog som kvinder, men at de ikke søger hjælp, fordi det stadig ikke passer sammen med mænds selvbillede.

- Mænds depressioner bliver desuden sjældent opdaget, fordi de har andre psykologiske symptomer end kvinderne, siger chefpsykologen.

- Mænd trækker sig tilbage eller har misbrugsproblemer, der skyldes en bagvedliggende depression, som den praktiserende læge ikke nødvendigvis opdager, siger han.

Mænds skjulte depressioner er imidlertid kun en del af forklaringen, mener Brandon Gibb, der er børnepsykolog og leder af en forskningsenhed, der arbejder med børn og unges depressioner og står bag en rapport om køn og depressioner.

- Vi ser ofte en kognitiv adfærd hos pigerne, hvor man grubler. Det er en tendens til passivt at tænke over, hvorfor man er deprimeret i stedet for aktivt at prøve at løse problemet, siger Gibb til Information.

- Man taler meget om sine problemer, og det får en til at føle sig bedre lige her og nu, men det løser ingenting, og i sidste ende øger det risikoen for depression, siger han.

At kvinderne har større problemer, ser også Mehrak Salimi, psykolog i Studenterrådgivningen i København, hvor 75 procent af dem, der søger hjælp, er kvinder - ofte dygtige kvinder, der får det ene 12-tal efter det andet.

- Mange af kvindernes kampe skyldes et lavt selvværd. De har præstationsangst, der bunder i lavt selvværd, der skaber stress, og det fører så til depression, angst og endnu mere stress, siger Mehrak Salimi til Information.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078