23948sdkhjf

Kan politikerne bunde i sagen om varmtvandsbassiner?

Debatindlæg af Lene Witte, direktør i Gigtforeningen.
De tre varmtvandsbassiner på sygehusene i Køge, Nykøbing F. og Holbæk er truet af lukning.

Når politikerne i Region Sjælland skal træffe beslutning om varmtvandsbassinernes fremtid, så bør det ske på et langt mere oplyst grundlag end det, de havde, da varmtvandsbassinerne sidste gang var på dagsordenen.

Alle oplysninger skal på bordet på mandag, når Region Sjællands Forretningsudvalg holder møde. Mulige løsningsforslag skal lægges frem. Og materialet skal naturligvis være opdateret. Politikerne skal træffe beslutninger på et fair og oplyst grundlag.

Forretningsudvalget bør på sit kommende møde sætte fokus på den positive effekt ved træning i varmt vand, og derfor også på mulighederne for at bevare varmtvandsbassinerne.

Vi er bange for, at dialogen med kommunerne hidtil har handlet om at nedlægge varmtvandsbassinerne. Den bør i stedet handle om, hvad man kan gøre for at bevare dem. Dertil kommer, at det vil være rimeligt, at man fremlægger et alternativ til varmtvandstræning i bassiner på regionens sygehuse. Vi ved, at træning i varmt vand er helt afgørende for, at mange mennesker med kronisk sygdom og handicap selv kan gøre en indsats for at holde kroppen i gang. Hvis de mister denne mulighed, hvad har man så tænkt sig at tilbyde i stedet?

Folketinget har bevilget en pulje penge til bevarelse af varmtvandsbassinerne, som Region Sjælland kan søge. Hvis nedlæggelsen af bassinerne var blevet besluttet som planlagt under sidste møde i Forretningsudvalget, var det sket inden, det overhovedet var muligt at søge puljen. Det kan give mistanke om, at man fra regionens side har besluttet sig for at lukke bassinerne – uanset hvad. Forhåbentlig bliver det ved mistanken.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125