23948sdkhjf

Fokus på ledige misbrugere

Siden 2011 har 49 borgere deltaget i projektet "En ny start". 4 er kommet i arbejde, 9 er begyndt på en uddannelse og 25 er kommet i et virksomhedsforløb.
Høje-Taastrup Kommunes projekt "En ny start" retter sig mod ledige med et moderat alkohol- og/eller stofmisbrug. Det afgørende projektet er et forstærket tværfagligt samarbejde mellem de involverede afdelinger i kommunen. Hver borger har fået tilknyttet en tovholder fra Jobcentret, som har koordineret afdelingernes indsats.

Kommunens Jobcenter, Social- og Handicapcenter, Børne- og Ungerådgivningscenter og Borgerservice har været godt tilfredse med det forstærkede tværfaglige samarbejde. Medarbejderne synes, at de sammen har kunnet give mere fleksible tilbud til borgerne, og at de har styrket deres egne indbyrdes netværk og udvikling af erfaringer og kompetencer.

- Jeg er rigtig stolt over, at vi kan fremvise så gode resultater. ’En Ny Start’ er et godt eksempel på en succesfuld tværfaglig indsats mellem flere enheder i kommunen, hvor Jobcentret har påtaget sig tovholderrollen, siger Thomas Bak, som er formand for Det Lokale Beskæftigelsesråd og for byrådets Arbejdsmarkedsudvalg.

Byrådet har netop godkendt, at ’En Ny Start’ overgår fra projektstatus til at være en del af den daglige drift fremover. Desuden udvides målgruppen til at være de 18-35-årige i alle forsørgelsesgrupper, mens projektfasen kun rettede sig mod ledige kontanthjælpsmodtagere i de såkaldte matchgrupper 2 og 3.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094