23948sdkhjf

PasteurPris 2013 til Lars A. Nielsen

Professor Lars Arendt-Nielsen fra Aalborg Universitet har i de sidste tre år med stor succes ledt et forskningssamarbejde frem til banebrydende resultater inden for forståelse af smerte. Nu kan patienter med kroniske smerter få målt deres smerte og dermed blive sikret en langt bedre behandling.
I 2010 fik Aalborg Universitet sammen med Aalborg Universitetshospital og virksomhederne Nordic Bioscience og CCBR en bevilling fra Højteknologifonden

For at afdække, hvad der sker med nervesystemet, når den enkelte patient lider af kroniske smerter, har forskerne foretaget målinger af patienternes smerter. Det har ført til en bedre forståelse for, hvorfor patienter føler smerter på den måde, de gør. Denne forståelse for, hvordan nerve – og smertesystemet fungerer, betyder, at forskerne har været i stand til at udvikle behandlingsmetoder- og teknologier, der er skræddersyet til den enkelte patient. På den måde sikres patienterne en langt mere effektiv og optimal behandling af deres smerter, da denne kan tilpasses individuelt.

"Lars Arendt-Nielsen og hans team har virkelig gjort banebrydende opdagelser inden for smerteforskning, og disse opdagelser kan være med til at forbedre livskvaliteten for de mange tusinder, som hver dag lever med konstant smerte i kroppen", siger Jørgen Mads Clausen, formand for Højteknologifonden.

Forskerteamets resultater har tilmed skabt massiv interesse inden for den farmaceutiske industri, hvor der er arbejdes på at skabe et samarbejde, der skal munde ud i afprøvning og profilering af nye produkter til smertebehandling.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078