23948sdkhjf

Nyt tilbud for unge med hjerneskade

Center for Neurorehabilitering for Unge er netop åbnet på Næstved Sygehus.
Tilbuddet er til unge mellem 15 og 30 år, som har en erhvervet hjerneskade, eller som har symptomer på en hjerneskade, men som endnu ikke har fået stillet en diagnose.

Der er ansat speciallæger i neurologi, neuropsykologer, en ergoterapeut, en fysioterapeut, en socialrådgiver, en sekretær og en projektkoordinator i centeret. Deres opgave er at samarbejde, planlægge, prioritere, vurdere og justere genoptræningen i fællesskab med den unge, de pårørende og relevante samarbejdspartnere.

"Det er vigtigt, at vi opdager en hjerneskade hos de unge i tide, så vi kan hjælpe dem til at få et velfungerede liv¨. Ofte bliver omfanget af hjerneskaden først opdaget, når en ung starter på en ungdomsuddannelse eller har svært ved at komme ind på eller tilbage på arbejdsmarkedet. Mange personer får aldrig stillet diagnosen hjerneskadet, men de kommer i stedet til at hænge fast i uddannelsessystemet, bliver kørt ud på et sidespor i forhold til arbejdsmarkedet eller har svært ved at leve et normalt liv", siger ledende overlæge på Neurologisk Afdeling på Næstved Sygehus, Helmer Buchardt Pedersen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063