23948sdkhjf

Ældrerådene skal holde vågent øje med kommunerne

Indlæg af Danske Ældreråd, formand Bent Aage Rasmussen.
Danske Ældreråd er tilfredse med, at kommunerne selv kan forvalte den milliard kroner til ældreområdet, som er afsat i finanslovsaftalen. De lovbefæstede kommunale ældreråd spiller en afgørende rolle, når ældres forhold skal sikres.

I aftaleteksten til finansloven står, at "en god ældrepleje tilrettelægges bedst med respekt for lokale forhold og med respekt for mødet mellem den enkelte hjemmehjælper og borgeren. Men kommunerne skal i forbindelse med ansøgning og regnskabsaflæggelse dokumentere, at midlerne er anvendt på ældreområdet", lyder det.

Det er glædeligt, at finansloven indeholder en milliard kroner til ældreområdet, og at kommunerne selv får lov at forvalte midlerne. Når vi opererer med minimumstandarder, og det er lidt knebent med pengene, risikerer vi, at man søger ned imod minimumgrænsen. Nu skal vi til gengæld være sikre på, at pengene faktisk bliver brugt på området, og her spiller de kommunale ældreråd en afgørende rolle i at følge området tæt. Det gælder både, når kommunerne skal prioritere og gennem kvalitetsstandarder fastsætter serviceniveauet.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078