23948sdkhjf

Nye regler gør det lettere at få ældrepleje i udbud

Kommunerne kunne spare mere end fem milliarder kroner på området, hvis de lavede udbudsrunder på alle de opgaver, der kan sendes i udbud, lyder det fra DI.
Fra 1. april er det blandt andet blevet muligt at udbyde driften af plejehjem og hjemmepleje i ét udbud. I hjemmeplejen kan kommunen også holde sin egen løsning fri af udbuddet, så kommunen er sikker på, at borgerne kan vælge mellem de private løsninger og kommunens egen.

"Reglerne har været en hæmsko for mange kommuner. Nu hvor de er ryddet af vejen, vil jeg forvente, at flere opgaver bliver sendt i udbud", siger kontorchef Claus Ørum Mogensen, KL.

Han fortæller, at kommunerne har vist stor interesse for de arrangementer, KL har afholdt med henblik på afklaring af mulighederne på området, og at de kommuner, der har gennemført udbudsrunder, har været godt tilfredse med resultaterne, ligesom undersøgelser også viser, at brugerne er tilfredse.

Stort besparelsespotentiale

I 2012 havde kommunerne udsat 16 procent af deres pleje- og omsorgsopgaver for konkurrence. Ifølge kommunernes egne indberetninger, i sparer de i gennemsnit 15 procent af udgifterne på opgaver, der har været i udbud:

"I runde tal betyder det, at kommunerne kunne spare mere end fem mia. kr. på området, hvis de lavede udbudsrunder på alle de opgaver, der kan sendes i udbud, uden at det forringer servicen. Derfor vil vi opfordre de nye byråd, der danner sig efter kommunalvalget, til at benytte sig af muligheden", siger branchedirektør Mette Rose Skaksen, DI Service.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063