23948sdkhjf

Høje Kolstrup indstillet til Byplanprisen

I bydelen er der de seneste år gennemført både fysiske og sociale helhedsplaner.
Hjertet i projekt Høje Kolstrup, som er gennemført i samarbejde med Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter, Landsbyggefonden, Realdania og Lokale- og Anlægsfonden, har været at løfte et socialt udsat boligområde ved hjælp af en fysisk fornyelse af området og ved samtidig at koble de fysiske rammer i bydelen sammen med de borgere, der bor der.

Det er sket ved, at man har renoveret almene boliger, og skabt et naturligt centrum i bydelen med det aktive torv med spille- og legearealer, der kan motivere og engagere beboerne til at samles på tværs af boligformer og kulturer, hvilket også sker i samspil med Høje Kolstrups bydelsråd, som er etableret i forbindelse med områdefornyelsen.

"Jeg er utrolig stolt af, at Aabenraa Kommune og boligforeningen Salus er nomineret til Byplanprisen. Det er en stor hæder, for prisen tildeles bestemt ikke et hvilket som helst byplanprojekt. Prisen er et kvalitetsstempel. At være nomineret til prisen er også en anerkendelse af, at hvis man tænker byplanlægning bredere end de fysiske rammer, så kommer man meget længere. Områdefornyelsen i Høje Kolstrup er blevet til i et regulært samarbejde med de folk, der bor i bydelen. Den har altså ikke bare handlet om, at der skal se flot ud, men i høj grad også om, at der skal være rart at være for dem, der bor der", forklarer borgmester Tove Larsen.

Det er Dansk Byplanlaboratorium og Akademisk Arkitektforening der har nomineret Aabenraa Kommune og boligforeningen Salus til Byplanprisen 2013.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063