23948sdkhjf

Tyske patienter på dansk privathospital

Privathospitalet Kollund umiddelbart nord for den dansk-tyske grænse har indgået et unikt samarbejde med et af de største sygeforsikringsselskaber i Tyskland, Techniker Krankenkasse, hvor otte millioner tyskere har deres lovpligtige sygeforsikring.
Aftalen sikrer i første fase Techniker Krankenkasses medlemmer hjælp til at finde vej i sundhedssystemet, hvis de bliver syge under ophold i Danmark, Sverige og Norge - og den åbner for udvidet adgang til undersøgelse og behandling på privathospital i de tre lande.

"Til formålet har vi sammen med Martin Bonnén fra Global Health Partner, som driver en række privathospitaler i Danmark og Sverige, etableret et nyt selskab, Nordic Health Alliance. Det nye selskab har oprettet en døgnbemandet vejlednings- eller gatekeeperfunktion, hvor Techniker Krankenkasses medlemmer kan henvende sig telefonisk i tilfælde af sygdom, mens de opholder sig i de skandinaviske lande. Hvis der akut er mistanke om livstruende sygdom som for eksempel blodprop, skal man naturligvis ringe 112 for hurtig hjælp, men i ikke-akutte tilfælde er vi klar til at guide patienten frem til privathospital, praktiserende læge, skadestue eller hvor den relevante mulighed for undersøgelse og behandling findes", forklarer adm. direktør på Privathospitalet Kollund, Elin Nielsen-Gehrt.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063