23948sdkhjf

God EU-afgørelse for kronisk syge

Indlæg af Lene Witte, direktør i Gigtforeningen.
En principiel afgørelse fra EU-domstolen torsdag fastslår, at kronisk sygdom er at sidestille med handicap. Dermed gælder de særlige rettigheder for handicappede på arbejdsmarkedet fremover også for mennesker med kronisk sygdom.

I Gigtforeningen ved vi, at langt de fleste med en gigtsygdom ønsker at fastholde tilknytningen til arbejdsmarkedet. Og vi ved, at de med få ekstra foranstaltninger vil have mulighed for det. Derfor er der grund til at glæde sig over, at virksomheder fremover har pligt til at lette arbejdet for kronisk syge.

Der er tale om en fornuftig afgørelse for fremtidens arbejdsmarked.

I fremtiden skal vi alle bidrage med flere år på arbejdsmarkedet. Derfor skal vi have et langt mere rummeligt arbejdsmarked end i dag. Og det er nødvendigt, at arbejdsgiverne viser større hensyn og aktivt forsøger at inkludere og fastholde medarbejdere med kronisk sygdom, f.eks. leddegigt. Det kan afgørelsen ved EU-domstolen være med til at bane vejen for.

Kronisk sygdom er aldrig selvvalgt. For mennesker, som bliver ramt af svær sygdom, har fodfæste på arbejdsmarkedet stor betydning for livskvaliteten. Livskvaliteten kan forringes, hvis man falder ud og på ny skal kæmpe for at komme i beskæftigelse. Dagens afgørelse vil betyde, at den enkelte bliver bedre stillet.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079