23948sdkhjf

Corydon må trække lockout af statsansatte lærere tilbage

Debatindlæg af Per Clausen, gruppeformand for Enhedslisten.
Statens lockout af 17.000 lærer får større og større konsekvenser. De seneste par dage har medierne kunne berette om tilfælde med AMU- og SOSU elever, som har mistet job som følge af lockout. Andre elever bliver ramt økonomisk, da deres mulighed for at opnå beskæftigelse udskydes. Folketinget står som ansvarlig part i konflikten med de statsansatte lærere. Derfor påhviler der finansministeren et særligt ansvar for at løse konflikten med de statsansatte lærere.

Finansministeren bør trække statens lockout af 17.000 lærere tilbage og indlede forhandlinger med lærernes fagforeninger. Det er ikke acceptabelt, at finansministeren tager AMU-elever, SOSU assistenter og ti tusindvis af andre elever som gidsler i denne konflikt.

Et sådant udspil fra finansministerens side kan også sende et klart signal til KL om, at de også bliver nødt til at finde enforhandlingsløsning. Når finansministeren stopper konflikten og går i direkte forhandling med lærernes fagforeninger, vil det vise, at KL ikke kan forvente at komme igennem med deres krav gennem et lovindgreb.

Finansministeren kan med et sådant skridt fjerne al frygt for, at han er i gang med at fjerne den fri forhandlings- og aftaleret for offentligt ansatte og erstattet den med statslige diktater. Et sådant tillidsskabende skridt vil skabe langt bedre muligheder for at gennemføre forbedringer i den offentlige sektor i de kommende år end et diktat fra statens side.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11