23948sdkhjf

Jeg mangler stadig en forklaring

Indlæg af Regionsrådsformand Steen Bach Nielsen, Region Sjælland..
Det er nedslående at konstatere, at sundhedsministeren har deponeret landets sundhedspolitik hos embedsmændene i Sundhedsstyrelsen, der ikke vil se på de reelle forhold og vores argumenter. Indtil videre har hverken Sundhedsstyrelsen eller ministeren formået at give en saglig begrundelse for ikke at tillade de livreddende akutte ballonudvidelser på Roskilde Sygehus:

Men det er da glædeligt, at Sundhedsstyrelsen nu har fremlagt nogle overvejelser omkring deres afslag, selvom det da havde været klædeligt, om det var blevet lagt frem noget tidligere. Derudover ser vi selvfølgelig frem til det forslag til forbedringer af vores præhospitale indsats, som Sundhedsstyrelsen tilsyneladende ligger inde med.

Det er dokumenteret, at tiden fra opkald 112 til behandling er afgørende for overlevelse og efterfølgende livskvalitet. Derfor anbefaler europæiske eksperter, at behandlingen startes inden for 90 minutter og maksimalt 120 minutter. Over halvdelen af Region Sjællands borgere behandles ikke inden for den maksimale tidsfrist.

Region Sjælland har dokumenteret, at man kan spare 30-50 afgørende minutter ved at bringe regionens patienter til Roskilde Sygehus i stedet for til Rigshospitalet.

Vi fortsætter kampen for sjællands hjerter og fastholder kravet om forklaring. Vi vil gerne have Sundhedsstyrelsen til at forklare, hvordan en eventuel gevinst ved hjertekirurgisk tilstedeværelse og andet beredskab overstiger gevinsten ved at forkorte tiden fra 112 til behandling.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064