23948sdkhjf

Udeskoleelever under lup

Forskere fra Institut for Idræt og Ernæring samt Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning på Københavns Universitet vil i samarbejde med Steno Diabetes Center i Gentofte nu undersøge effekten af undervisning i naturen eller grønne områder.
Projektet hedder "TEACHOUT" og vil komme til at omfatte 600 udeskoleelever, som skal under forskernes lup. Samtidig følges sammenligningsklasser på tilsvarende klassetrin, der ikke modtager udeundervisning.

Hidtidig forskning har vist, at eleverne fik gavn af undervisning i natur eller grønne områder på en række punkter.

"Udeskole-konceptet er et rigtig godt eksempel på, hvordan sundhedsfremme i form af bevægelse kan integreres i folkeskolens hverdag og undervisning på en sjov, relevant og ikke mindst lærerig måde. Derfor bakker vi meget op om TEACHOUT fra Stenos side", fortæller professor Bjarne Bruun Jensen fra Steno Diabetes Center

Ca. 300 ud af i alt 1855 danske grundskoler – kommunale såvel som private – har i dag en eller anden form for udeskole sat på skemaet. Men der mangler videnskabelige undersøgelser og evidens om, hvilke positive eller negative effekter "en skoledag i det grønne eller bymiljø uden for klasseværelses fire vægge" har for såvel elever som lærere. Det skal den nye forskning med 600 udeskoleelever nu råde bod på.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063