23948sdkhjf

Sundhedsordfører besøgte Sygehus Himmerland

Flemming Møller Mortensen (S) lagde i denne uge vejen forbi begge sygehusets matrikler.
Under besøget i Hobro blev han præsenteret for sygehusets profil og aktiviteter - herunder akutafsnittet (AMA), som blev indviet i 2012. Derudover fik den socialdemokratiske sundhedsordfører også en præsentation af sygehusets arbejde med forebyggelse og sundhedsfremme. På Sygehus Himmerland sættes der fokus på KRAM-faktorerne, når patienten er i kontakt med sygehuset. Flemming Møller Mortensen mødte bl.a. en af sygehusets alkoholrådgivere og hørte om erfaringerne med forebyggelsesarbejdet.

I Farsø indgik palliationsafsnittet og diagnostisk center i rundvisningen. Begge funktioner er relativt nye hos Sygehus Himmerland og har fået meget opmærksomhed i lokalområdet.

I øjenhøjde

"Som sundhedspolitiker er det af afgørende betydning for mig at have et dybt kendskab til de vigtige udfordringer, som sygehusene er stillet overfor i disse år. Det er udfordringer, som fører til omfattende omstillinger af den måde, sygehusene fungerer på - eksempelvis med mange flere dagfunktioner, færre senge og kortere indlæggelsesforløb. Det har jeg set nogle gode eksempler på hos Sygehus Himmerland i dag. Sygehusets ledelse har under besøget præsenteret mig for sygehusets aktuelle situation og for deres fremadrettede visioner. Jeg har desuden haft lejlighed til at besøge nogle af de afsnit, hvor der er sket spændende og visionære nyskabelser de seneste par år. Til daglig beskæftiger jeg med sundhedsvæsenet set fra Christiansborg – det er vigtigt også at møde det i virkeligheden - i øjenhøjde, som jeg har gjort i dag. Jeg husker hverdagen på sygehuset, så tro mig; det er som at trække en gammel cirkushest ind i manegen", siger han.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064