23948sdkhjf

Favrskov sætter ekstra penge af til ældre og handicappede

Et enigt byråd står bag budgetforslaget for 2014-17.
På driftsbudgettet er der aftalt udvidelser for 13,3 millioner kroner og reduktioner for 6,2 millioner kroner.

De største udvidelser sker på ældreområdet, hvor der konstateres et stigende plejebehov, som følge af at ældre borgere bliver udskrevet hurtigere fra hospitalerne. Ligeledes er der afsat ekstra penge på handicapområdet til at håndtere tilgangen af borgere, der har brug for særligt specialiserede og dyre tilbud.

På sundhedsområdet sættes der blandt andet øget fokus på udsatte familier med overvægtsproblemer. Samtidig intensiveres tilbuddene til hjerneskadede med etableringen af et hjerneskadeteam.

Historisk stort anlægsbudget

Budgetforslaget for 2014-17 indeholder anlæg for i alt 161,7 millioner kroner i 2014, hvilket er det højeste i Favrskov Kommune nogensinde. Kommunen vil bl.a. etablere et nyt bo- og aktivitetscenter til handicappede, bygge tre nye idrætshaller og lave nye cykelstier til gavn for de bløde trafikanter.

Borgmester Nils Borring (A) er meget tilfreds med, at der står et samlet byråd bag budgetforslaget for 2014-17:

"Vi står i en situation, hvor vores økonomi er i balance, og vi har styrket kassebeholdningen. Det er baggrunden for, at vi nu kan realisere et rekordstort anlægsbudget, som rummer både langsigtede byggeprojekter og en række mindre tiltag, som kommer mange borgere til gode", siger han.

Budgetforslaget sendes i offentlig høring 4. - 18. september og præsenteres på borgermøde i Hadsten 11. september og i Hammel 12. september.

Budgettet for 2014-17 godkendes endeligt 8. oktober 2013.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078