23948sdkhjf

Lolland ansætter kommunal troubadour

Det har en positive indvirkning på demente borgere, når Peter Aaen optræder med sange fra deres ungdom, fortæller ansatte i Lolland Kommune.
"Ansættelsen af en kommunal troubadour er usædvanlig, men har vist sig at være en rigtig god idé", siger ældre- og sundhedschef Grete Breinhild.

Peter Aaen tager dagligt sin guitar, mikrofon og højtaler under armen og drager ud for at synge gamle danske sange på institutioner i Lolland Kommune. For et halvt år siden blev han ansat i et tværsektorielt seniorjob som musikpædagogisk konsulent.

"Vi var nok aldrig kommet på idéen, hvis ikke Peter selv havde henvendt sig. Vi vidste også, at der ikke var nok timer til ham, hvis han kun skulle arbejde for Ældre & Sundhedssektoren. Men ansættelsen gav god mening, når han også kunne bruges i skoler og børnehaver som en del af læringstemaer," fortæller Grete Breinhild.

Hun har fået flere positive tilbagemeldinger fra ansatte, der fortæller om den positive indvirkning, det har på demente borgere, når Peter optræder med sange fra deres ungdom.

"Peter er dygtig til at optræde for mange forskellige typer og aldersgrupper. Han har en god fornemmelse for sit publikum og den enkelte situation, og derfor ved han, hvad der er behov for, og for eksempel hvor længe et show må vare. Det er en kæmpe fordel," siger Grete Breinhild.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063