23948sdkhjf

Socialrådgivere: Kontanthjælpsreform gør unge fattige

Flere unge vil formentlig blive fattige som følge af kontanthjælpsreformen, vurderer socialrådgiverforening.
Regeringens kontanthjælpsreform vil resultere i flere fattige og hjemløse unge.

Sådan lyder vurderingen fra Dansk Socialrådgiverforenings formand, Majbrit Berlau, efter regeringen mandag har fremlagt sit udspil til en kontanthjælpsreform.

- Jeg synes, udspillet er meget stærkt kritisk på ydelsesdelen for de under 30-årige. Det risikerer at medføre langvarig fattigdom for en del af de unge. Det overskygger det hele lidt nu, siger hun.

Hvis det står til regeringen, skal unge kontanthjælpsmodtagere under 30 år fremover leve for en ydelse, der svarer til SU. Dermed vil de blive hårdt ramt på pengepungen og miste cirka 4800 kroner før skat i forhold til deres nuværende ydelse.

- Det giver ikke mening at skære i kontanthjælpen, når vi kan konstatere, at de unge under 25 år, som allerede får den lave ungeydelse, oplever en række problemer med at få økonomien til at hænge sammen, siger hun og fortsætter:

- Den lave ungeydelse er blandt andet medvirkende til, at landets herberger har meldt om en stigende interesse fra hjemløse unge, som ikke har råd til en bolig. Det er en uheldig udvikling.

Majbrit Berlau mener særligt, at den hårde økonomiske kurs vil blive problematisk for de unge, der er færdiguddannede og arbejdsparate, men som ikke kan finde et job.

- Hvis man står med sit svendebrev i hånden, er arbejdsløs og har været så uklog ikke at melde sig i a-kasse, skal man være på den her lave ydelse. Og man vil ikke have adgang til kollegieboliger eller andre studieordninger, fordi man ikke er på SU, siger hun.

Trods kritikken er Dansk Socialrådgiverforening dog glad for det øgede fokus på de allersvageste kontanthjælpsmodtagere, der fremover skal sikres en mere helhedsorienteret indsats ved at have én koordinerende sagsbehandler tilknyttet.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063