23948sdkhjf

Tidlig opsporing af begyndende sygdom

Som det første sted i Danmark afprøver hjemmesygeplejersker i den nordlige del af Østjylland i de kommende måneder et nyt redskab, så de sammen med de praktiserende læger og Regionshospitalet Randers tidligere kan opspore begyndende sygdom hos ældre borgere.
Måling af vitale værdier som puls, vejrtrækning, blodtryk, temperatur og registrering af bevidsthedstilstand er blandt de undersøgelser, hjemmesygeplejerskerne skal foretage, når de kommer hjem til ældre borgere, der måske virker lidt sløje, trætte eller drikker lidt mindre.

Den systematiske tilgang, der går under navnet tidlig opsporing af begyndende sygdom (TOBS), skal både være med til at forhindre unødvendige indlæggelser og sikre hurtigere indlæggelse ved alvorlig sygdom, forklarer distriktsleder i Favrskov Kommune Lene Gravgaard:

"Når borgerne eksempelvis langsomt bliver dårligere over en periode, er det ikke altid, at der bliver handlet på det i tide. Men med de nye værktøjer kan hjemmesygeplejerskerne servere det hele på et fad til lægen, så vi sammen hurtigt kan reagere, når borgernes vitale værdier ændrer sig", siger hun.

Udrulningen af den nye screeningsmetode sker i et tæt samarbejde mellem Regionshospitalet Randers, de praktiserende læger og kommunerne Norddjurs, Syddjurs og Favrskov.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079