23948sdkhjf

Bornholm fik portugisisk granit i ny ringvej

Bornholm fik ikke lov til at levere granit til ringvej omkring Rønne - i strid med øens egen vision om job.
En pinlig sag fra Bornholm har nu ført til en større gennemgang af kvalitetssikring og arbejdsgange for udbudsmateriale i teknisk forvaltning i Bornholms Regionskommune, skriver Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Hen over sommeren er der blevet brugt portugisisk granit til ringvejsprojektet omkring Rønne. Og vel at mærke granit, som der specifikt var blevet bedt om i udbudsmaterialet.

Det er et brud med ikke bare kommunens egne visioner om at bevare arbejdspladser på Bornholm, men også med EU's udbudsregler.

- Det er både provokerende og problematisk at noget sådant kan ske, siger viceborgmester Steen Colberg Jensen (V), formand for Teknik og Miljøudvalget, til Licitationen og fortsætter:

- Det er en klar fejl fra vores forvaltning. Men uanset hvad, mener jeg, at merudgiften til dansk granit er minimal i forhold til prisen på anlægsarbejdet.

Nina Skov, der er teknisk vejleder hos Farum Beton, kalder det helt uforståeligt og "nærmest helligbrøde" ikke at bruge øens eget granit.

Og der er ingen grund til at bruge andet end dansk granit, "som er hårdere, af bedre kvalitet - og smukkere end den portugisiske", som hun beskriver det til Licitation.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078