23948sdkhjf

Ny forskningsdirektør

Nils Fallentin, humanfysiolog og ph.d., er udnævnt til ny forskningsdirektør for Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø. Han kommer fra en stilling som direktør for amerikansk forskningscenter.
Nils Fallentin er kandidat fra Institut for Idræt og ph.d. i humanfysiologi fra Københavns Universitet. Siden 2008 har han været direktør for ’Center for Physical Ergonomics at Liberty Mutual Research Institute for Safety’ i Hopkinton, Massachusetts, USA. Her har han stået i spidsen for centerets forskerteams, som forsker i nye metoder til at undersøge fysiologiske mekanismer og biomekaniske forhold i forbindelse med arbejdsskader.

Han har tidligere været seniorforsker på NFA, hvor han har arbejdet med to store forskningsprojekter ’Sunde Arbejdspladser i Hospitalssektoren’ og ’Arbejde i den Kommunale Plejesektor’. Hans forskning har bl.a. drejet sig om at lave biomekaniske undersøgelser af rygsøjlens stabilitet, at vurdere belastninger på arbejdet i forbindelse med muskel- og skeletbesvær i epidemiologiske studier og basale undersøgelser af muskel- og hjertekarfysiologi.

Nils Fallentin tiltræder stillingen som forskningsdirektør den 15. august.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078