23948sdkhjf

Øget fokus på udsatte børn og unges skolegang

Regeringen og KL er i aftalen for kommunernes økonomi 2014 blevet enige om at øge fokus på udsatte børn og unges skolegang.
Udsatte børn og unge skal sikres den nødvendige skolegang og uddannelse for at bryde den negative sociale arv.

"Folkeskolen skal mindske betydningen af social baggrund i forhold til elevernes faglige resultater. Det er et af de tre overordnede nationale mål i regeringens aftale med Venstre og Dansk Folkeparti om et løft af folkeskolen. Målsætningen om øget inklusion skal være med til at understøtte denne udvikling. Ca. 5,4 pct. af folkeskolens elever går i specialklasser og specialskoler, mens andelen er mere end 14 pct. for de elever, hvis forældre har grundskolen som højeste fuldførte uddannelse", siger Børne- og undervisningsminister Christine Antorini.

Udsatte børn og unge har ret til samme udbytte af folkeskolen som alle andre børn og unge, lyder det fra Social- og integrationsminister Karen Hækkerup:

"Vi kan dog se på statistikken, at de udsatte børn og unge halter fagligt efter deres klassekammerater. Den udvikling skal vi gøre op med ved at følge tæt med i, at indsatsen for at forbedre de udsatte børn og unges faglige udbytte af folkeskolen virker", siger ministeren..
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062