23948sdkhjf

Retningslinje om skulderlidelser i høring

Sundhedsstyrelsen sender en national klinisk retningslinje om diagnostik og behandling af patienter med udvalgte skulderlidelser i høring.
Den nationale kliniske retningslinje handler om patienter, der har indeklemt eller bristet senevæv omkring skulderleddet ledsaget af smerter. Retningslinjen indeholder en række faglige anbefalinger, som er baseret på en systematisk gennemgang af litteraturen og evidensen på området.

Et centralt budskab er, at ikke-kirurgisk behandling ved indeklemningssyndrom og senebristninger på degenerativ basis som hovedregel bør prøves af over en periode på mindst tre måneder, før operation påtænkes. Det gælder dog ikke patienter med traumatisk bristet senevæv.

Der har i løbet af de sidste 10 år været en betydelig stigning i antallet af henviste patienter til sygehusene. Over 34.000 patienter blev henvist i 2012. Af disse blev cirka 6.000 patienter opereret. Desuden er der en betydelig variation i antallet af henviste og opererede patienter mellem de fem regioner.

Den nationale kliniske retningslinje er en efterfølger til de faglige visitationsretningslinjer fra 2011, som var baseret på en arbejdsgruppes viden om god praksis på området. Retningslinjen om udvalgte skulderlidelser er den anden i en række af nationale kliniske retningslinjer og følges senere på måneden op af retningslinjer for hjerterehabilitering og grå stær.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062