23948sdkhjf

Mennesker med handicap mangler indflydelse på eget liv

Det Centrale Handicapråd inviterer i dag til konference om medborgerskab.
En undersøgelse, som Epinion har lavet for Det Centrale Handicapråd, viser, at 50 procent af mennesker med fysisk handicap og 40 procent med psykisk handicap vurderer, at kommunen kun inddrager dem eller deres pårørende i ringe grad eller slet ikke i deres egne sager.

I forsøg på at forbedre medborgerskabet for mennesker med handicap lancerer Det Centrale Handicapråd et charter, som opfordrer underskriverne til at give indflydelse til mennesker med handicap på de forhold, der vedrører dem selv. Charteret lanceres på dagens konference i Odense:

"Det er foruroligende, at mennesker med handicap føler, at beslutningerne bliver truffet hen over hovederne på dem. Mennesker med handicap lægger en stor del af deres liv i andres hænder og hvis man ikke bliver spurgt og får indflydelse på sin egen sag betyder det, at man risikerer ikke at have indflydelse på sit eget liv! Derfor er jeg stolt over og glad for, at det er lykkedes Det Centrale Handicapråd at samle en række centrale aktører omkring et charter om brugerindflydelse, som vi lancerer på vores konference om medborgerskab i dag", siger formand for Det Centrale Handicapråd, Tue Byskov Bøtkjær.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078