23948sdkhjf

På jagt efter bronze-, sølv- og guldmærker

Den økologiske kost til børnene i Høje-Taastrup Kommunes dagtilbud skal have et yderligere løft.
Kommunen har netop indledt et samarbejde med Fru Hansens Kælder – et firma, der har specialiseret sig i processen med at omlægge f.eks. daginstitutioners køkkener til økologisk mad.

Målet er, at alle dagtilbuddenes køkkener efter det toårige projekt kan opnå minimum et økologisk bronzemærke – det kræver, at 30-60 % af maden er økologisk.

"Men vi forventer, at flere køkkener vil kunne opnå sølvmærke, som forudsætter, at 60-90 % af maden er økologisk – daginstitutionen Stenmøllen i Hedehusene har faktisk allerede sølvmærke. Og måske kan et enkelt køkken eller to opnå guldmærke, som kræver, at mere end 90 % af maden er økologisk", lyder det fra Institutions- og Skoleudvalgets formand, Kurt Scheelsbeck.

Analyser af indkøb

En måling gennem tre måneder skal vise, stor en andel af det enkelte køkkens indkøb, der i dag er økologisk. Analysen af indkøbene giver grundlag for rådgivning og sparring til køkkenmedarbejderne.

Fru Hansens Kælder vil på det grundlag sammensætte nogle kursusdage for køkkenmedarbejdere, som giver dem konkrete værktøjer og inspiration til at håndtere udfordringerne med indkøb, tilberedning osv. Hver køkkenmedarbejer får fire kursusdage, og desuden kommer en konsulent fra Fru hansens Kælder på besøg i de enkelte køkkener for at give individuel rådgivning og inspiration til medarbejderne

Som led i projektet dannes desuden faste netværk mellem køkkenmedarbejderne, hvor de fremover kan drøfte problemstillinger og inspirere hinanden. Det er også det tanken, at der næste efterår holdes en lokal mini-messe med deltagelse af køkkenmedarbejderne, lokale økologiske producenter m.fl.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078