23948sdkhjf

Hvad gør medarbejderne langtidsfriske?

Som de første i Danmark vil Region Sjælland nu undersøge, hvad det er der gør, at nogle medarbejdere er mere raske end andre.
Definitionen på en langtidsfrisk er en medarbejder, der har haft højst fem dages sygefravær to år i træk.

"Vi har et mål om sænke sygefraværet med 10%. For at nå det mål, vil vi gerne vide, hvad der gør, at nogle medarbejdere er mere friske og sunde end andre. Er det deres arbejdsopgaver, samarbejdet med kolleger eller deres ledere eller møder de generelt mere tillid i dagligdagen, siger Region Sjællands Regionsrådsformand Steen Bach Nielsen.

Undersøgelsen af langtidsfriske medarbejdere i regionen gennemføres i løbet af efteråret og i starten af 2014 samles resultaterne i en rapport.

"Vi ved rigtig meget om, hvad der gør medarbejderne syge og vi arbejder hele tiden målrettet med at skabe bedre arbejdsforhold, men vi ved ikke ret meget om, hvad der gør de langtidsfriske sunde og robuste. Det gør vi nu noget ved", siger hun HR direktør Marianne Evers.

Hun tilføjer at undersøgelsen ikke handler om at rose de raske og udstille dem, der er syge, men om at få mere viden om, hvad der gør en forskel, så man kan se arbejdsmiljøet fra flere vinkler.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062