23948sdkhjf

Vi er nordiske mestre i madspild

Danmark er det land i Norden, hvor den største del af befolkningen smider mad ud, viser en ny nordisk undersøgelse foretaget af analyseinstituttet SnabbaSvar for Siemens Hvidevarer.
Knap 60 procent af danskerne svarer, at de smider mad ud på ugentlig basis, og den hyppigeste årsag til, at de smider maden ud er, at den har passeret "mindst holdbar til"-mærkningen.

"Hele 46 procent af danskerne svarer, at de ikke tør smage på maden inden, den ryger ud, fordi de frygter at blive syge. Det er selvfølgelig vigtigt at tage sine forholdsregler. Men det bedste man selv kan gøre for at mindske sit madspild er at opbevare madvarene ved den rigtigt temperatur i køleskabet. Det forlænger madens levetid og holder den frisk," siger Janni Nøhr, der er Brand Manager for Siemens Hvidevarer i Danmark.

Ifølge undersøgelsen er det de unge, der smider mest mad ud. Omkring 70 procent i alderen 20-39 smider mad ud flere gange om ugen. Til sammenligning smider 40 procent af danskerne i alderen 56-70 år mad ud flere gange ugentligt.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094