23948sdkhjf

Minister så på syddansk sundheds-it

Bjarne Corydon besøgte mandag Sygehus Sønderjylland for at se på Region Syddanmarks fjernprintløsning, der årligt sparer sygehuset for en udgift på over seks millioner kroner.
Fjernprintløsningen samler og automatiserer udskrivningen af omkring 270.000 årlige patientindkaldelser fra Sygehus Sønderjylland. Tidligere har lægesekretærer hver for sig skullet bruge tid og ressourcer på at lægge indkaldelsesbreve i kuverter sammen med pjecer og informationer, som er relevante for den enkelte patient. Med fjernprintløsningen klares det nu i stedet centralt og automatisk fra sygehusets kopicentral, ligesom pjecerne samtidig er blevet forenklede og mere målrettede, så de nu er billigere at sende ud.

Fjernprintløsningen sparer årligt Sygehus Sønderjylland for 2,1 millioner kroner i porto og trykkeri, mens den tid, lægesekretærerne sparer på udsendelse af breve, løber op i 4,1 millioner kroner om året. Og samtidig kommer løsningen også patienterne til gode, fortæller regionsrådsformand Carl Holst:

"Fjernprintløsningen er et godt eksempel på Region Syddanmarks fokus på bedre patient- og borgerservice. Ved at gøre patientinformationen mere entydig og præcis, minimerer vi risikoen for fejl. Samtidig kommer patientindkaldelserne hurtigere ud til patienterne end førhen, og der frigøres tid for personalet, som kan komme patienterne til gode", siger han.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062