23948sdkhjf

Nord Architects skal tegne nyt hospice på Diakonissestiftelsen

Muligheden for at følge døgnets og årstidernes skiften fra sygesengen bliver et vigtigt tema i det nye hospice.
De nuværende 10 sengepladser skal inden for de næste år udvides til 16 sengepladser. Selv om patientfløjen fra 1997 hører til blandt de nyere bygninger i området, lever den ikke op til fremtidens behov, ligesom det er upraktisk, at en del af husets funktioner ligger i en gammel villa, adskilt fra resten af huset. Som led i Diakonissestiftelsens Udviklingsplan 2020 opføres derfor et nyt, moderne byhospice. De nye bygninger placeres blot et stenkast fra de nuværende og i samme fredelige og grønne omgivelser som i dag.

Nord Architects er udvalgt til opgaven med at tegne det nye hospice. På ingeniørsiden deltager Rambøll.

Muligheden for at følge døgnets og årstidernes skiften fra sygesengen bliver et vigtigt tema i det nye hospice. Samspillet mellem hospice og det fælles haveanlæg på Diakonissestiftelsen skal designes i et samarbejde mellem Masu Planning, der er underrådgiver for Nord Architects, og Marianne Levinsen Landskab, som var med til at tegne helhedsplanen for området.

Projektudviklingen kommer til at ske i tæt dialog med de kommende brugere, fortæller projektchef Hanne Moe:

"På vores nuværende hospice har vi en meget dygtig og erfaren gruppe medarbejdere, som med stort engagement har kastet sig ud i at sætte ord på de stemninger, der skal skabes, og de praktiske forhold, der skal tages højde for i det nye hus. Nord Architects er vant til at arbejde tæt sammen med brugerne og til at løse opgaver, hvor den menneskelige skala er vigtig. Så jeg ser frem til samarbejdet med Nord Architects", siger hun.

Byggeriet forventes igangsat i sommeren 2014, når der er vedtaget en lokalplan for hele Diakonissestiftelsens område. Efter planen skal det nye hospice stå klar til indflytning i slutningen af 2015.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078