23948sdkhjf

Ni ud af ti kommer ud af hjemløshed

Kommunerne har opnået positive resultater gennem arbejde med rehabilitering af hjemløse, viser evalueringen af Hjemløsestrategien.
Ifølge den netop offentliggjorte evaluering bliver ni ud af ti hjemløse boende i deres egen bolig i kraft af indsatserne i Hjemløsestrategien.

Der er generelt sket en stigning i antallet af hjemløse i perioden, men evalueringen viser, at de kommuner, der har deltaget i strategien, har oplevet en stigning på otte procent sammenlignet med landets andre kommuner, der har oplevet en gennemsnitlig stigning på 43 procent.

"Med evalueringen af Hjemløsestrategien ved vi, at arbejdet med helhedsorienterede indsatser for de hjemløse virker. Det betyder, at vi kan tilbyde hjemløse den rette hjælp til at vende tilbage til en god tilværelse. Vi vil blive ved med at bekæmpe hjemløshedsproblemer på flere fronter, for vi ved, at hjemløse også kæmper med andre problemer, end det at stå uden tag over hovedet. Derfor har jeg fremlagt en misbrugspakke, der blandt andet skal hjælpe unge misbrugere, og regeringen har med vores Psykiatriudvalg sat gang i et arbejde, som skal hjælpe mennesker med psykiske vanskeligheder", siger Social- og integrationsminister Karen Hækkerup.

Satspuljekredsen skal inden sommerferien drøfte, hvordan man bedst muligt støtter forankringen af indsatserne i Hjemløsestrategien i projektkommunerne. Samtidig skal metoderne og erfaringerne udbredes til flere af landets kommuner.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094