23948sdkhjf

Farlige bunkers ved Vestkysten snart historie

Transportministeriet, Miljøministeriet og en række kystkommuner indleder til sommer arbejdet med at fjerne en række af de farligste bunkers fra 2. verdenskrig på den jyske vestkyst.
I første omgang vil arbejdet koncentrere sig om de bunkers, der ligger umiddelbart nær vandkanten, og som er så forvitrede af vind og vejr, at de udgør en fare for turister og badesikkerheden, meddeler Transportministeriet.

"Jeg er meget glad for, at vi nu kan forbedre badesikkerheden for de tusinder af turister og andre gæster, der hvert år besøger den jyske vestkyst. Det er vigtigt, at alle kan føle sig trygge, når de færdes og benytter sig af vores kyster. Jeg er meget tilfreds med, at staten og kommunerne nu står sammen om et fælles initiativ i forhold til bunkers", udtaler Transportminister Henrik Dam Kristensen.

Der er registreret i alt ca. 600 bunkers langs den jyske vestkyst, hvoraf omkring 100 ud fra deres tilstand og placering bør fjernes, vurderer man.

Selve nedrivningen forventes påbegyndt i juli, hvor den første bunker bliver revet ned. Det knuste beton og de store mængder armeringsjern kan i øvrigt genbruges i andre sammenhænge.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.084