23948sdkhjf

Dansk Erhverv: Øget kødkontrol skal målrettes producenterne

Erhvervsorganisationen opfordrer den danske fødevareminister til at rette søgelyset mod producenterne, hvor risikoen for nye skandaler er størst
- Det er fuldstændig uacceptabelt, at producenter af fødevarer fusker med indholdet i forhold til det, som deklareres på pakken af de fødevarer, som vi alle i god tro putter i indkøbskurven, siger markedsdirektør i Dansk Erhverv, Henrik Hyltoft.

Han tror dog ikke på, at der skal ny lovgivning til for at forhindre lignende skandaler i fremtiden, da lovgivningen inden for fødevaresikkerhed og kontrol allerede er omfattende:

- Løsningen på problemet er ikke flere eller nye regler. Personer og virksomheder, der systematisk ønsker at svindle og bedrage, finder som regel en vej, og heldigvis bliver det som oftest opdaget, siger Henrik Hyltoft.

Han påpeger, at de tilfælde, som indtil nu er fremkommet i hestekødsskandalen, allerede er ulovlige i forhold til de gældende regler, så de ville ikke være undgået med ny lovgivning. Han opfordrer derfor fødevareministeren til at arbejde for, at EU sikrer bedre kontrol med producenterne i de lande, hvor varerne stammer fra.

- Fra dansk side er det oplagt at arbejde for, at de øvrige EU-lande intensiverer kontrollen i producentleddet, hvor risikoen for grænseoverskridende fødevareskandaler er størst. Hvis vi får styr på det led i fødekæden, er risikoen for, at vi vil se lignende sager fremover, minimal, siger Henrik Hyltoft.

kilde: danskerhverv
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063