23948sdkhjf

1,5 milliarder til innovative lægemidler

En ny europæisk platform for lægemiddeludvikling har netop set dagens lys.
The European Lead Factory består af 30 partnere, der ud over DTU Kemi inkluderer store medicinalfirmaer, små og mellemstore virksomheder samt forskningsinstitutioner. Partnerskabet er det første af sin art og støttes af Innovative Medicines Initiative (IMI), som er et storstilet offentligt-privat partnerskab mellem universiteter og den farmaceutiske industri i Europa. Det samlede budget for projektet beløber sig til 196 mio. euro – knap 1, 5 mia. kroner.

DTU Kemis rolle i projektet bliver primært at udvikle den syntesekemi og de strategier, som de små og mellemstore virksomheder i konsortiet skal bruge til fremstillingen af innovative "stofbiblioteker", det vil sige store samlinger af kemiske stoffer, der indgår i udviklingen af nye lægemidler.

- Det en stor anerkendelse af forskningen på DTU Kemi og DTU i det hele taget, at vi er blevet udvalgt som partnere i dette kæmpe projekt. Det er med til at understrege, at vores satsning på kemisk biologi bærer frugt. Der er behov for nytænkning inden for biologisk screening og kemiske stofbiblioteker i jagten på nye lægemidler, siger lektor Thomas Eiland Nielsen fra DTU Kemi.

kilde: dtu.dk
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062