23948sdkhjf

Danmark først med klinik for musikere

I dag indvier Odense Universitetshospital Klinik for Musikersundhed.
Musikeres arbejdsforhold er på mange måder specielle og deres særlige arbejdsmedicinske problemer er relativt tyndt beskrevet, skriver Nyhedsbrevet Arbejdsmiljø. Monotone bevægelser og øresønderrivende lydniveauer er bare nogle af de særlige udfordringer, som musikere møder i deres arbejde.

Derfor etablerer Odense Universitetshospital nu Klinik for Musikersundhed. Klinikken er den første af sin art i Danmark og resten af norden.

"På grund af de særlige arbejdsvilkår, som musikerne er underlagt, er det væsentligt, at der er kendskab til og forståelse for deres særlige vilkår", udtaler ledende overlæge på Arbejds- og miljømedicinsk på OUH klinik Lars Brandt.

Et helt nyt medicinsk område

Der bliver tale om et helt nyt medicinsk område, som kaldes Performing Arts Medicine (PAM), fortæller direktør på universitetshospitalet Peder Jest:

"Det er helt naturligt, at den oparbejdede viden bliver omsat i klinikken. Både arbejdsmedicin og musikudøvelse er gamle fag, men kombineret udgør de en fundamental del af det nye område", udtaler han.

Nyhedsbrevet Arbejdsmiljø skriver, at både Dansk Musikerforbund og de danske symfoniorkestre hilser initiativet velkommen, ligesom også Region Syddanmark er begejstrede:

"Det er fantastisk at se, hvordan vores sygehuse bliver mere og mere specialiserede, så vi kan hjælpe patienter med meget komplekse udfordringer, udtaler regionsrådsformand Carl Holst (V), som er sikker på, at klinikken vil gøre livet lettere for rigtig mange musikere.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062