23948sdkhjf

Bedre vilkår for voldsramte udlændinge

Det har aldrig været meningen, at udlændingereglerne skulle fastholde voldsramte udlændinge og deres børn i ægteskaber med en voldelig ægtefælle eller en voldelig forælder. Det gør vi nu op med, siger Justitsministeren.
Regeringen fremsætter nu et lovforslag, som skal forbedre vilkårene for voldsramte udlændinge. Lovforslaget udmønter den del af regeringsgrundlaget, der vedrører indførelse af en ret til fortsat opholdstilladelse for familiesammenførte personer, der udsættes for vold i hjemmet.

Lovforslaget lægger således op til, at det i forbindelse med en afgørelse om inddragelse af en opholdstilladelse meddelt på baggrund af ægteskab eller fast samlivsforhold, hvor udlændingen godtgør, at udlændingen har ophævet samlivet som følge af, at udlændingen eller udlændingens barn har været udsat for vold, fremover ikke skal tillægges betydning, at udlændingen kun har opholdt sig her i landet i kortere tid. Derimod skal det ved afgørelsen indgå med betydelig vægt, om udlændingen har udvist evne og vilje til at lade sig integrere i det danske samfund.

- Det har aldrig været meningen, at udlændingereglerne skulle fastholde voldsramte udlændinge og deres børn i ægteskaber med en voldelig ægtefælle eller en voldelig forælder. Det gør vi nu op med, men selvfølgelig under forudsætning af, at udlændingen har udvist evne og vilje til at lade sig integrere i det danske samfund, siger Justitsminister Morten Bødskov.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062