23948sdkhjf

Dansk Erhverv: Servicesektorens forventninger stadig under frysepunktet

Danmarks Statistiks sammensatte konjunkturbarometer for servicesektoren lå uændret på -2 i januar, som tilfældet også var i december.
Konjunkturbarometret er en sammenvejning af servicevirksomhedernes faktiske omsætning, bedømmelsen af forretningssituationen samt deres forventede omsætning.

- Det sammensatte konjunkturbarometer for serviceerhverv har nu været negativ i mere end halvandet år, og der vil nok gå et par måneder endnu, inden forventningerne ryger op i det positive felt. Selv om servicesektoren hører til de brancher, der har klaret sig bedst gennem krisen, befinder servicevirksomhederne sig ikke på en ø isoleret fra det øvrige erhvervsliv og udlandet. Serviceerhvervene har nok at gøre med at holde skindet på næsen og famler sig forsigtigt frem i en vedvarende usikker konjunktursituation. Serviceerhvervene kæmper med en svag efterspørgsel især på hjemmemarkedet, og det har nu stået på så længe, at denne tilstand også påvirker forventningerne til fremtiden. Hertil kommer vanskeligheder med adgang til kredit og likviditet. Dansk Erhverv forventer dog en vis genopretning i 2013, bl.a. fordi skattereformen giver et løft til de disponible indkomster – et løft, der understøttes af en rekordlav rente og et boligmarked, der er i bedring, siger Bo Sandberg, cheføkonom i erhvervsorganisationen Dansk Erhverv.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081