23948sdkhjf

Kærehaveprojektet løb med Sundhedsprisen

I Kærehaveskoven er der etableret en lang række faciliteter som eksempelvis en fitnessbane, et handicapvenligt stisystem og bålhytter, og aktiviteter som orienteringsløb og skattejagt via sms er sat i system i skoven.
Torsdag aften kårede Region Sjælland vinderen af Sundhedsprisen 2013. Førstepræmien gik til Søren Paludan fra Ringsted, som er idemanden bag Kærehaveprojektet.

Kærehaveprojektet blev sat i gang i 2012, og foruden Søren Paludan og Ringsted Kommune er også Dansk Skovforening og en del lokale foreninger, organisationer og frivillige gået med i projektet.

Et særligt element er kurser for pædagoger, lærere, plejepersonale, sundhedsmedarbejdere og frivillige, som lærer at bruge skoven og mulighederne her i deres arbejde for og med andre mennesker. Kærehaveprojektet sigter nemlig også mod de grupper, der er afhængige af, at andre tager dem med ud i skoven, som børn, ældre og handicappede.

Besøgstallet i skoven er steget markant siden starten sidste år.

"Mit store håb er, at ideen kan blive udbredt over hele landet, og her kan en sådan pris måske være med som en lille øjenåbner", siger Søren Paludan.

Årlig frugtfestival

Regionsrådsmedlemmerne Nicolai Nicolaisen, Kirsten Devantier og Jette Leth Buhl udgjorde årets dommerpanel.

Andenpræmien i årets Sundhedspris gik til Sydhavsøernes Frugtfestival, som hvert år fejrer frugtavlen på Lolland, Falster, Fejø og Lilleø med en festival i Sakskøbing. Formålet er at få bragt mere frugt ind hverdagen, og festivalen er traditionelt et stort tilløbsstykke, som trækker omkring 25.000 mennesker til byen.

Den tredje finalist var foreningen BMI Brikken, der er aktiv i hele landet, men har base i Næstved. Foreningen arbejder non-profit til fordel for mennesker, der lider af overvægt eller svær overvægt. BMI Brikken var Facebook-brugernes forhåndsfavorit, idet foreningen havde sikret sig finalepladsen via afstemningen her.

Medarbejdernes Sundhedspris

Den interne pris, Medarbejdernes Sundhedspris, gik til Akutafdelingen på Holbæk Sygehus. Prisen gives til en afdeling, et afsnit, et team eller andre, som gør noget særligt for sundheden på arbejdspladsen.

Andenpræmien gik til Medicinsk Afdeling på Køge Sygehus, mens Urologisk Afdeling på Næstved Sygehus blev nummer tre.

Dommerpanelet udvalgte tre finalister, og resultatet blev afgjort af en afstemning blandt de omkring 18.000 medarbejdere i Region Sjælland.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.192