23948sdkhjf

Kommunerne skal have digital infrastruktur i verdensklasse

Dansk Energi var torsdag vært for konferencen "Hurtigt bredbånd til alle – Sådan kommer kommunerne med i kapløbet" i fællesskab med Foreningen af kommunale IT-chefer og Landdistrikternes Fællesråd.
For kommunerne gælder det om at være i førersædet, når det vedrører den digitale infrastruktur. For det er infrastrukturen, der er fundamentet for digitalisering i erhvervslivet og den digitale velfærd, lyder det fra Dansk Energi.

På konferencen blev en ny kortlægning over fiberbredbåndsudbredelsen i de 98 danske kommuner præsenteret:

"København og andre store byer markerer sig i kortlægningen som et digitalt udkantsdanmark. Hurtige bredbåndsforbindelser regnes i dag for en samfundskritisk infrastruktur. Og en solid digital infrastruktur med hurtige hastigheder og rigelig kapacitet er blevet en af de vigtigste forudsætninger for vækst, velfærd og arbejdspladser i dagens Danmark. Men her glimrer de store kommuner med deres fravær fra toppen af ranglisten", lyder det fra Thomas Krogh, afdelingschef i Dansk Energi.

Andenviolin

Kommunerne kan ifølge Thomas Krogh selv gøre en aktiv indsats for at fremme udbygningen af den digitale infrastruktur og dermed gøde jorden for bosætning, vækst og velfærd:

"Historisk set har kommunerne spillet andenviolin, når det kommer til digitalisering af samfundet. Men det er ved at blive vendt på hovedet. Kommunerne har nu fået mulighed for selv at fremme udbredelsen af hurtigt bredbånd. De kan eksempelvis lave deres egen kommunale bredbåndsplan, hvor man sørger for at få koblet alle kommunens egne institutioner på fibernettet. Fordelen er, at kommunens institutioner, som f.eks. folkeskoler, biblioteker og sundhedshuse, er spredt rundt inden for kommunegrænsen. Dermed får kommunen bredt fibernettet endnu tættere på de borgere og virksomheder, som gerne skal kobles på højhastighedsmotorvejene", siger Thomas Krogh.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.067