23948sdkhjf

Dansk Handicap Forbund udgiver valgfolder

Folderen kan bruges til at komme i snak med politikerne ved valgmøder, på indkøbsturen eller man kan sende den til kandidaterne.
"Vi har taget initiativ til folderen for at hjælpe medlemmerne til at få en dialog i gang lokalt, men også for at politikerne husker på os efter kommunalvalget. (..) Vi vil gerne bidrage til og deltage i samfundet på lige fod med andre borgere. Men desværre oplever vi, at retssikkerheden er under pres, og at kommunerne sparer på handicapområdet. Jeg synes, der er sket et paradigmeskift, hvor man ikke ser på mennesker med handicap som borgere med behov for både kompensation og ligestilling med andre borgere. Men at vi reduceres til at være udgiftsposter. I de seneste år har vi oplevet et stigende antal henvendelser fra medlemmer, som ønsker rådgivning, fordi de har problemer med deres kommuner, fx med at få bevilget hjælpemidler. Mit håb er, at folderen medvirker til både dialog, lidt sjov på gaden, eftertanke samt fokus på vores ligestilling", siger landsformand for Dansk Handicap Forbund Susanne Olsen.

Kandidaterne vil f.eks. blive spurgt, om de tror, at kommunale klagesager fra mennesker med handicap er steget eller faldet? Om de vil bygge bofælleskaber til unge med handicap på pløjemarker langt fra bymidten, og hvad de mener om tilgængelighed, handicapkørsel og muligheden for at få et job i kommunen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11