23948sdkhjf

Mindre madspild i Aarhus

Aarhus Kommune omlægger nu store dele af kosten og maden til økologi og samtidig sættes fokus på mindre spild af mad.
Ambitionen og målet er, at 60 procent af alle de kommunale råvarekøb overgår til økologi inden for de næste 5 år - hvilket skal finansieres gennem mindre madspild.

- Der bliver smidt for meget mad ud også i Aarhus Kommune. De penge vi sparer på mindre madspild, kan finansiere, at vores mad ikke er fremstillet med sprøjtegifte. Økologiske fødevarer er produceret på en måde, hvor der bliver taget særlige hensyn til miljø og dyrevelfærd hele vejen fra jord til bord, og jeg tror, mange vil tage godt imod at det nu fylder mere i for eksempel kostordningen i vuggestuen, siger rådmand Thomas Medom.

Besparelser øremærkede økologi

Hos forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad støtter man naturligvis budskabet om mindre madspild:

- Ifølge de nyeste tal fra Nordisk Ministerråd har de danske storkøkkener ca. 140.000 tons madspild om året. Hvis dette madspild kunne begrænses, ville der også være råd til at købe råvarer af bedre kvalitet - for eksempel økologi. Det er også vigtigt at uddanne køkken- og kantinepersonale i mindre madspild. Det er også vigtigt, at pengene ved besparelser fra mindre madspild skal være øremærkede til indkøb af bedre råvarer, lyder det fra Selina Juul, stifter af Stop Spild Af Mad.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078