23948sdkhjf

Bedre arbejdsmiljø er prisen for Efterlønsreformen

Politikerne bag den nye efterlønsreform skal sørge for, at folk nu ikke bliver slidt op eller mangler evner til at arbejde. Forbund opfordrer til mere fokus på psykisk arbejdsmiljø og uddannelse.
Et flertal på Christiansborg har nu besluttet at forringe efterlønnen, og derfor er det helt naturligt at sørge for ordenlige arbejdsvilkår for alle hele livet. Sådan lyder reaktionen fra FTF på den spritnye efterlønsreform. FTF er hovedorganisation for 450.000 privat og offentligt ansatte.

FTF har længe været imod, at et politisk flertal nu trumfer en kæmpe forringelse af efterlønnen igennem. De samme politikere bør nu sikre, at folk faktisk kan holde til et længere arbejdsliv, mener FTF.

"Det er ikke i orden, at forringe muligheden for at trække sig tilbage uden samtidig at sørge for bedre vilkår. Politikerne kan starte med at sidestille det psykiske arbejdsmiljø med det fysiske, så virksomhederne bliver tvunget til at tage begge dele lige seriøst," siger FTF-formand Bente Sorgenfrey.

Nødvendigt med fokus på uddannelse

Hun forklarer, at 1400 dødsfald hvert eneste år kan spores tilbage til elendigt psykisk arbejdsmiljø. Derfor bør de 103 politikere, der onsdag stemte for forringelserne af efterlønnen nu få sat mere fokus på det psykiske arbejdsmiljø.

"Det skylder politikerne ærligt talt de mange, der nu skal have et længere arbejdsliv og risikerer psykisk nedslidning," siger Bente Sorgenfrey.

Et længere arbejdsliv vil ifølge FTF-formanden ikke kun slide på krop og sjæl.Medarbejderne skal også fremover have de nødvendige evner.

"Hvis politikerne vil have folk til at yde noget mere, så kræver det, at medarbejderne hele tiden er klædt på til opgaverne. Derfor skal en efterlønsreform kobles til hele uddannelsesindsatsen, og det vil vi følge op til de kommende trepartsforhandlinger," siger Bente Sorgenfrey.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062