23948sdkhjf

Fremtidens Rigshospital er på tegnebrættet

Tre vindere af projektkonkurrencens første fase er udpeget - den endelige vinder udpeges i foråret 2012
Syv team har konkurreret om udformningen af fremtidens Rigshospital. I konkurrencens første fase, som nu er slut, har opgaven været at beskrive byggeprojektets overordnede idé, arkitektur og æstetik. Dertil kommer funktionalitet, robusthed og fleksibilitet, bæredygtighed og innovation samt totaløkonomi og organisation af projektet.

Byggeriet strækker sig over ca. 76.000 m2 til en samlet pris på 1,85 mia. kr.

Region Hovedstadens vision for det nye Rigshospital er, at byggeriet skal understøtte Rigshospitalet både som regionens spydspids og som hele landets højt specialiserede hospital, førende inden for forskning og behandling på internationalt niveau.

Integrationen til de nuværende dele af Rigshospitalet og til den vidensbydel med Københavns Universitet, Metropol, boliger og byliv, som hospitalet indgår i, er både en arkitektonisk og funktionel udfordring.

Ifølge formanden for Region Hovedstaden, Vibeke Storm Rasmussen, står man i dag med tre meget spændende og forskellige bud på, hvordan udbygningen af Rigshospitalet kan løses.

"Det er fantastisk at have set forskellige bud på, hvor godt det kan blive! Foruden det arkitektoniske er opgaven at skabe et hospital, der skal gøre det både nemmere og bedre for patienterne at blive behandlet - helt i overensstemmelse med Region Hovedstadens Hospitals- og psykiatriplan 2020. Om få år kan vi måske også tilføje partikelterapi til listen af mulige behandlinger på Rigshospitalet - det tager planlægningen også højde for," siger Vibeke Storm Rasmussen.

Alle projekter har været interessante og nyskabende, og efter en grundig bedømmelse kan en enig dommerkomité præsentere de tre projekter, der går videre: Arkitema K/S og Creo arkitekter A/S, Århus Arkitekterne A/S samt Schmidt Hammer Lassen Architects.

Rigshospitalets byggeprojekt går nu i forhandling med de udvalgte med henblik på yderligere forbedring af de fremlagte forslag. Der bliver tale om en meget intensiv proces, og den endelige vinder af projektkonkurrencen forventes udpeget ultimo maj 2012. Herefter følger en fase, hvor der skal arbejdes med projekt- og detailtegninger, der skal føre frem til forventet byggestart tidligt i 2013, oplyser projektdirektør Henrik Eriksen, Rigshospitalet.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078