23948sdkhjf

Danmark giver Europa it-baghjul

Ældre danskere er langt foran deres jævnaldrende i EU på it-området. Ældre Sagen frygter dog for udviklingen.
Danmark giver langt de fleste EU-lande baghjul, når det gælder brug af internettet. Det viser tal fra EU's statistiske kontor Eurostat.

Og 2011 var det første år, hvor flertallet af danskere over 65 år var blevet internetbrugere. 56 procent af de ældre mellem 65 og 89 år har således været på nettet inden for de seneste tre måneder.

I 2010 var tallet kun 47 procent.

Til sammenligninger er det kun 40 procent af de ældre mellem 65 og 74 i hele EU, der bruger internettet regelmæssigt.

Og ifølge administrerende direktør for IT-Branchen, Morten Bangsgaard, får den ældre del af befolkningen stor gavn af den digitale kommunikation, især når de ældre er i kontakt med det offentlige.

- Digitale løsninger giver de ældre en bedre service. Det gælder både kommunens borgerservice, hvor de ældre nu får meget mere fleksible muligheder, og det gælder i sundhedsvæsnet, hvor digitale løsninger kan give langt bedre mulighed for personlig kontakt med den ældre, siger Morten Bangsgaard.

Selv om Danmark er godt med, sammenlignet med det øvrige EU, er man ikke helt tilfreds hos Ældre Sagen.

- Vi kunne godt ønske os, at der kom lidt mere handling bag de mange fine ord fra politikerne, siger souschef Jens Højgaard med henvisning til, at kontakten med det offentlige bliver mere og mere digitalt.

Han undrer sig blandt andet over, at prisen på de it-kurser, som mange ældre tager på VUC, er steget voldsomt for efterlønnere og pensionister per 1. august 2011.

En rundringning, som Ældre Sagen har lavet til 12 lokale VUC-centre, viser, at de ældre stort set er stoppet med at deltage i it-kurserne i VUC-regi.

For nogen pensionister er prisen blevet mere end 10-doblet fra 300-400 kroner til 6000-7000 kroner.

- Det er et underligt signal at sende, hvis man samtidig ønsker, at flere ældre skal være digitale. Der er jo netop brug for mere undervisning til især de ældre, siger Jens Højgaard.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078