23948sdkhjf

Ældrekommissionen: Medmenneskelighed i teknologien

Én af grundtankerne i Ældrekommissionens rapport er 'medmenneskelighed', og kommissionens formand - Bjarne Hastrup, direktør for Ældre Sagen - ser meget positiv på det han kalder 'medmenneskelig teknologi'. Det fortæller han til NyhedsInformation
Velfærdsteknologien er en uundgåelig del af hverdagen i fremtidens plejeboliger, hvor robotter skal støvsuge, stryge og løfte, mens personalet i langt større grad skal være medmenneskelige hjælpere, der ikke bukker under af stress og arbejdsbelastninger.

"Det ideelle er, hvis velfærdsteknologiens indtog på de danske plejehjem betyder, at vi får frigivet menneskelige ressourcer. Altså oplever en slags medmenneskelig teknologi, hvor robotstøvsugeren skal støvsuge, mens det personale, der før skulle støvsuge, i dag kan socialisere med beboerne," lyder visionen fra Bjarne Hastrup.

"Jeg tror, at en stor del af de velfærdsteknologiske produkter kommer ind uden de store sværdslag. Forleden besøgte jeg et plejehjem, hvor lederen havde gjort det til en fælles proces med personalet, beboerne og de pårørende at indføre velfærdsteknologiske hjælpemidler. Nu har de så meget mere tid til beboerne, og personalet har fået en bedre arbejdsdag," forklarer Bjarne Hastrup til NyhedsInformation.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078