23948sdkhjf

Robotstøvsugere er ok på plejehjemmene

"Det er ikke så længe siden, at jeg besøgte et velfærdsteknologisk plejehjem, hvor robotstøvsugerne støvsugede imens personalet havde langt mere tid til beboerne", siger Ældre Sagens direktør Bjarne Hastrup til NyhedsInformation.
Bjarne Hastrup slår samtidig fast, at han syntes det var godt, at robotstøvsugerne og strygerobotter m.v. kunne frisætte personalet - på plejehjemmet.

På landets plejecentre bruges der mange timer på at støvsuge. Det er dyrt for kommunerne og fysisk belastende for personalet. Robotstøvsugere kan hjælpe til at løse opgaven nemmere, hvis de bliver brugt rigtigt.

Stor undersøgelse

I efteråret 2011 afsluttede et projekt fra Servicestyrelsen under Social- og integrationsministeriet. Projektet viser, at hvis kommunerne systematisk bruger robotstøvsugere til at støvsuge plejecentrenes fællesarealer, kan det på landsplan spare 65 mio. kr. årligt. Samtidig er de ældre generelt tilfredse med brugen af støvsugerne.

Robotstøvsugere er en kendt teknologi, der allerede bruges i mange kommuner. Men hidtil har der manglet dokumentation for, hvordan teknologien bedst bruges.

Servicestyrelsen har lavet undersøgelsen i samarbejde med Horsens, Aarhus, Høje-Taastrup og Norddjurs Kommuner. Og konklusionen er, at det største udbytte opnås, når robotstøvsugerne bruges på plejecentrenes fællesarealer og tilpasses medarbejdernes arbejdsgange.

KL er begejstrede

Borgmester i Horsens kommune, der var én af testkommunerne, Jan Trøjborg - der også er formand for KL - Kommunernes Landsforening er begejstret for robotstøvsugere på plejehjemmene:

"Robotstøvsugere er en rigtig fornuftig løsning. Kommunerne skal ikke bruge personale dér, hvor teknologien kan aflaste. Der er både en økonomisk gevinst, og samtidig ved vi, at vi i fremtiden vil få svært ved at skaffe medarbejdere nok. Så vi vil følge udviklingen tæt og være åbne for nye initiativer, der kan sikre en god og effektiv pleje og omsorg, så vi også i fremtiden kan sikre borgerne den nødvendige hjælp. Teknologien kan hjælpe os, så personalet får mere tid til de ældre, til omsorg og samvær. Dét kan vi nemlig ikke erstatte med robotter."
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063