23948sdkhjf

Socialrådgivere: Misbrugsvideo lyder godt

Socialrådgiverforeningen ser gerne omsorgssvigt dokumenteret med foto og video. Lærere og pædagoger er imod.
Tanken om at omsorgssvigtede børn skal filme og fotografere forhold og overgreb i hjemmet deler vandene hos de folk, der dagligt håndterer børnene og deres familier.

Mest positiv er Socialrådgiverforeningens formand Bettina Post, som undrer sig over, at idéen ikke er kommet på bordet noget før.

- Umiddelbart lyder det som en mulighed, der ligger lige for, fordi langt de fleste børn har en mobiltelefon, som kan optage både billeder og video, siger hun til Ritzau.

Forslaget stammer fra Børnerådet, som præsenterer det i fredagens udgave af Kristeligt Dagblad. Og ifølge Bettina Post er manglende dokumentation af overgreb og omsorgssvigt et stort problem.

- Når vi får en underretning, og vi går i gang med at finde ud af, om der er noget om det, så siger forældrene jo ikke, "ja, det er rigtig nok", og børnene siger tit heller ikke noget, fordi de er bange for konsekvenserne, forklarer hun.

Socialrådgiverforeningen vil dog gerne have en faglig diskussion af de mulige bivirkninger ved idéen, før den går med til en decideret opfordring.

En sådan opfordring bliver uden deltagelse fra pædagogernes fagforbund, Bupl.

- Jeg er ikke helt varm på ideen om, at man generelt skal opfordre til det, men jeg kan sagtens se, at det i nogle tilfælde kan være en effektiv dokumentation, lyder det fra formand Henning Pedersen.

Han frygter, at en opfordring til at bruge film og video vil øge skepsissen over for mundtlige henvendelser fra børn.

- Man risikerer at komme til at skubbe ansvaret over på børnene. De historier, de kommer med, bør man som udgangspunkt tro på og gå videre med uden at afkræve yderligere bevis fra børnene, siger han.

Også hos Danmarks Lærerforening mødes Børnerådets forslag med skepsis.

- Jeg vil meget hellere prøve at sikre, at børnene føler sig så trygge ved deres lærere, at de kommer og henvender sig, siger formand Anders Bondo Christensen.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11