23948sdkhjf

Danmarksmesterne i sosu er fundet

Danmarksmesterskabet i social- og sundhedspleje - som er en del af DM Skills - begyndte torsdag med indmarch, musik og store ord fra minister og borgmester. Og lørdag kunne tidl. undervisningsminister Bertel Haarder overrække diplomer til vinderne.
Landets dygtigste sosu-elever gik torsdag - sammen med andre håndværksfaglige unge - indmarch i Odense Congress Center. Og i åbningstalen lagde Odenses borgmester, Anker Boye, ikke skjul på, at den danske 'håndværkstradition' er noget helt særligt.

"I er alle bærer af en meget stærk dansk kultur. Håndværk har altid givet stor udvikling til Danmark. Og vi bliver stadig bedre, stærkere og dygtigere. I sidder i dag på toppen af den historie, som hvert fag har opbygget," sagde han til de fremmødte i kongrescenterets store hal.

Hovedet skal med

Anker Boye var ikke den eneste taler ved åbningen. Børne- og undervisningsminister Christine Antorine, Skills Danmarks formand Jesper Juul Sørensen og DI erhvervsuddannelseschef Lone Folmer Berthelsen havde ligeledes rosende ord til de unge.

"Hænderne kan ikke leve uden hovedet, men hovedet har også brug for hænderne," sagde Lone Folmer Berthelsen i sin tale til de unge, og det var netop hvad de unge sosu-elever senere viste i deres konkurrencer.

Konkurrencer

I sosu-konkurrencerne er det nødvendigt at holde hovedet koldt og tænke sig godt om, hvis man vil klare konkurrencerne bedst muligt. Det handler nemlig både om 'varme hænder' og 'kloge hoveder'.

Sosu-elevernes konkurrencer foregår på et sygehus, eller rettere; de foregår på en scene, hvor kulisserne er opstillet som et sygehus. Og patienterne er skuespillere, der hver spiller deres rolle til UG - de har sukkersyge, skal flyttes rundt og rådgives alt imens de gør livet besværligt for sosu'erne.

Vinderne blev

Social- og sundhedsassistent: Jeanette Bønke Albertslund Kommune, Region Hovedstaden --SOCU C og Christina V. Delf Rødovre Kommune, Region Hovedstaden - SOCU C
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125