23948sdkhjf

Nye regler: Ret til ferie ved sygdom

Lønmodtagere får nu ret til ny ferie ved sygdom. Den nye ændring i ferieloven bliver fremsat i Folketinget allerede her i foråret 2012.
"Der er grund til at rose regeringen. Så hatten af," siger forbundsformand Dennis Kristensen fra FOA efter, at det nu står fast, at danske lønmodtagere endelig får ret til erstatningsferie, hvis de bliver syge i ferien.

Erstatningsferie

Retten til at holde en ny ferie, hvis man bliver syg, skulle egentlig have været gennemført sammen med EU's arbejdsdirektiv tilbage i august 2004. Men i syv år lykkedes det den borgerlige regering, med skiftende begrundelser, at udsætte en ændring af den danske ferielov. Også selvom en dom fra EU-domstolen i 2009 om en spansk chaufførs ferieret meget klart og tydeligt sagde, at alle lønmodtagere havde ret til en ny ferie, hvis de blev syge i ferien. Hidtil har lønmodtagere kun fået erstatningsferie, hvis de var sygemeldt, inden ferien blev indledt.

"Det er formentlig titusinder af danske lønmodtagere, der gennem de syv år er blevet snydt for deres erstatningsferie, fordi de har været ramt af sygdom. Men der er grund til at rose den nye regering for at reagere regelret og konsekvent i sagen. Det har været et gennemført uværdigt spil, som den tidligere regering diskede op med i denne sag. Der har på intet tidspunkt, siden EU-domstolen afsagde sin dom for flere år siden, været skygge af tvivl om lønmodtagernes retsstilling," siger Dennis Kristensen.

Det er Europa-minister Nicolai Wammen, der har meddelt Folketingets Arbejdsmarkedsudvalg og Folketingets Europaudvalg, at regeringen agter at fremsætte lovforslag om erstatningsferie "i overensstemmelse med Kommissionens forståelse."
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078