23948sdkhjf

Region Sjælland på kortsigtet kurs

Debatindlæg af Lene Witte, direktør, Gigtforeningen
Region Sjælland er på gal og kortsigtet kurs: Regionens embedsmænd har planer om lukke stort set alle varmtvandsbassiner på regionens sygehuse. Et pennestrøg, der på et kort sekund kan true tilværelsen for rigtig mange syge mennesker. En trist nedprioritering af forebyggelse og behandling af mennesker med svær og smertefuld gigt.

Træning i varmt vand er den bedste form for træning for mange mennesker med gigtsygdomme, sclerose eller svære handicap. Varmt vand er både en kærlig og hjælpsom makker, når det smerter i leddene. Vandets særlige egenskaber - opdrift, varme og modstand - betyder, at man kan træne effektivt og med færre smerter. Anden træning kan selvsagt være fuldstændig uoverskuelig.

Træning er nødvendig for, at denne i forvejen hårdt ramte patientgruppe, kan bevare deres funktionsevne, så de i videst muligt omfang kan klare sig arbejdsmæssigt og socialt. Og nej – de kan ikke bare benytte andre bassiner. De kan have brug for både lift til at komme ned i bassinet, og hjælp til omklædning, og de kan have svært ved at klare lang transport til eventuelt andre bassiner. En lukning vil derfor være en meget alvorlig forringelse af deres muligheder for selv at gøre indsats trods sygdommen.

Alligevel indstiller administrationen i Region Sjælland altså til politikerne, at de skal nedlægge varmtvandsbassinerne i Køge, i Holbæk og i Nykøbing F. Kun bassinet på Roskilde Sygehus skal bevares. Det er kortsigtet, og det er en katastrofekurs. Og man kan undre sig over, at man ikke tænker længere frem end til næste budget.

I Gigtforeningen håber vi, at de folkevalgte regionspolitikerne besinder sig og siger nej til administrationens forslag.

Afgørelsen falder i morgen d. 28. august.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062